De diensten van IBG
IBG is gespecialiseerd in het adviseren en actief begeleiden van Nederlandse bedrijven op de Spaanse en Portugese markt. Als uw bedrijf actief is of overweegt actief te worden, haar producten wil afzetten of zelfs van plan is te investeren op het Iberisch schiereiland, dan kijkt IBG samen met u hoe dat op de beste manier kan gebeuren. International Business Development betekent voor ons dan ook: samen met de klant resultaten boeken op een buitenlandse markt. Hiervoor bieden we de volgende diensten aan.

Iber Mergers & Acquisitions

Om snel een positie te veroveren in de Spaanse of Portugese markt, is de overname van een bestaand bedrijf soms de beste strategie. Voor het begeleiden bij of tot stand komen van een fusie met of overname van een bedrijf, heeft IBG specialistische kennis in huis. We zijn in staat u tijdens het gehele proces goed te begeleiden en te adviseren op financieel, juridisch en cultureel gebied.

Iber Marketing

Zoals u weet van uw huidige markten, betekent binnenkomen vaak dat je als bedrijf een behoorlijke marketinginspanning moet leveren. Communiceren, E-commerce, marketing campagnes, ook in het Iberisch schiereiland moet u investeren om klanten voor u te winnen. IBG heeft de kennis en de kunde in huis om een goede marketing aanpak te bedenken en uit te voeren.

Iber Interim Management

Soms is het noodzakelijk om iemand tijdelijk "Dedicated on the Job" te hebben. Bij complexe projecten of intensieve marketing campagnes kunt u één van de consultants tijdelijk inhuren of zoeken wij voor uw bedrijf de geschikte manager of projectleider.

Iber Outsourcing

Als u eenmaal gevestigd bent, kunt u gebruik maken van de diensten van IBG in Barcelona, Lissabon of één van onze andere kantoren. Een heel team van specialisten op fiscaal, boekhoudkundig en administratief gebied staat daar voor u klaar. Maar ook op het gebied van marketing en bedrijfsadvies kunt u terugvallen op de IBG professionals ter plekke.

Iber Legal

Voor juridische vraagstukken zoals ondernemingsvormen, vestigingseisen, oprichtings-documenten, wetgeving, producteisen, agentenrecht of patenten, kunt u ook bij IBG terecht. Zowel ter plaatse als in Nederland wordt samengewerkt met specialisten op dit gebied.

Iber Business Events

Ook als u nog geen keuzes heeft gemaakt en eerst wil kennismaken met de lokale markt, zijn we u graag van dienst. IBG organiseert in samenwerking met Ondernemen.in regelmatig Seminars en andere Business Events waarin u op een efficiënte wijze kennis kunt vergaren over het zaken doen in Spanje en/of Portugal. In overleg kunnen we ook marktbezoeken voor u regelen of een lokaal event voor u opzetten.

Iber Consultancy & Business Development

Een nieuwe markt veroveren is een hele kunst. Zeker in landen als Spanje en Portugal, waar op een andere manier zaken wordt gedaan, heeft kennis en aandacht nodig. Voordat u het besluit neemt met uw producten of diensten de markt op te gaan, kunt u gebruik maken van de ervaring van de mensen van IBG. Samen met u maken we een Quick Scan van uw specifieke case. Is uw bedrijf klaar voor Spanje? Is het product geschikt? Kan de organisatie het aan? IBG's down to earth aanpak sluit daarmee aan bij wat Nederlandse bedrijven zoeken.

Iber Market Research

Wilt u eerst meer weten over uw specifieke markt, dan vergaart IBG de relevante informatie. Afhankelijk van de kennis die u al heeft wordt een maatwerk onderzoek voor u gedaan. We kijken naar het distributiekanaal, de concurrentie, prijsstelling, haalbaarheid, juridische en fiscale omgeving en specifieke marktkenmerken. De informatievergaring vindt plaats op de manier die u kiest. Dat kan variëren van het meedoen aan een multi market scan, het doen van deskresearch, het kopen van informatie tot het opzetten en uitvoeren van internet enquêtes. Maar het kan ook beperkt blijven tot het zoeken van adressen van mogelijke distributeurs.

Iber Strategy

De Spaanse of Portugese markt bewerken kan op veel verschillende manieren. U kunt direct of indirect exporteren. U kunt bijvoorbeeld werken met importeurs, handelsagenten, een eigen vertegenwoordiger, een verkoopvestiging, een joint-venture of zelfs een eigen productie vestiging. Afhankelijk van wat uw wil en kan, geeft IBG advies wat de beste marktentree strategie voor uw bedrijf is en werkt mee in de uitvoering daarvan.

Iber Partner Search

Als u een keuze heeft gemaakt voor de voor uw bedrijf beste marktentree strategie kan IBG u helpen bij het vinden van de juiste (commerciële) partners. Wilt u werken met een importeur, lokale agent of eigen country manager, dan gaat IBG op zoek naar de meest geschikte partner. Maar ook bij het vinden van mogelijke "joint venture" partners ondersteunen wij u op professionele wijze.